חזה עוף של מיקי
חזה עוף של מיקי
רכיבים:
1 ק"ג חזה עוף פרוס כמו שניצל (אבל קצת יותר עבה משניצל)
לשים במשרה של:
4 כפות שמן זית
בתיבול:
עוף בגריל
2 כפות סויה
מלח
כפית חרדל
שום כתוש
(ואם רוצים מוסיפים או משנים תבלינים. אני כל פעם משחקת עם התבלינים בהתאם למה שבא לי כמון, פפריקה וכו')
1 בצל
כרישה
פלפל ירוק
פלפל ירוק חריף קטן
קישוא
גזר
משרים לחצי שעה- שעה, או לכל הלילה. שמים על מחבת פסים, או על המנגל, שיצרב יפה. בינתיים בסיר ווק מטגנים את הירקות (את הגזר מוסיפים בסוף, על מנת שלא יהיה רך מדי). מקפיצים ומערבבים. כשחזה העוף מוכן, מניחים על קרש חיתוך וחותכים לפסים/ רצועות. מוסיפים לווק מעט סויה, מקפיצים חד וזה מושלם!
איך נתייחס:
כל הכמות היא 21 מנות חלבון, פחמימה ושומן יחד, כך שנוכל לחלק ולהתייחס כ 3 מנות חלבון של 7 ארוחות צהרים בתפריטי 1200/1300/1500/1600. בהתייחסות כזאת נוסיף לזה סלט ירקות, שומן ומנת פחמימה.
אם נרצה להוסיף לזה מנת פחמימה נוספת וללא תוספת ירקות נתייחס כ 5 ארוחות.
או כ 4 ארוחות צהרים שלמות, אם זה גם הירק, גם החלבון וגם הפחמימה של הארוחה.
צמחונים/טבעונים יכולים לשלב עם רצועות טופו/פילה סויה
